Amerikaanse Blueberry Pie

Deze typische Amerikaanse bosbessentaart is een super leuk dessert voor na de BBQ. Zeker in de zomer als de bosbessen in het seizoen zijn en heerlijk zoet smaken. Door hem in een skillet te serveren maak je er iets extra speciaals van.

Er gaan stiekem best veel bosbessen in deze taart. Dus ik kan me voorstellen dat je serieus overweegt bevroren bessen te gebruiken. Op zich kan dit natuurlijk, maar houd rekening met 2 dingen.

  • Bevroren bosbessen houden meer vocht vast, om te voorkomen dat je een hele natte vulling krijgt, voeg je een eetlepel extra maizena toe.
  • Verse bessen zijn wat zoeter, en omdat de taart niet super zoet is kun je best wat extra suiker in de vulling doen om dit te compenseren.
Deze taart bak ik in een gietijzeren skillet van The Windmill Cast Iron. Ik heb zelf de Maxi skillet en daar is dit recept ook op gebaseerd.
Blueberry pie

Amerikaanse Blueberry Pie

Esther Noorman
Deze bosbessentaart is niet heel bekend in Nederland, maar heel beroemd in de VS; Blueberry pie. En je kunt heb ook op de BBQ bakken, in een skillet. De vulling is heel fris, dus perfect voor na een BBQ.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Wachttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 15 min
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 8
calorieën 551 kcal

Equipment

  • Skillet

Ingrediënten
  

Deeg

  • 475 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 240 gram boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2-3 eetlepels water (optioneel)
  • 1 ei (geklutst)
  • kristalsuiker (om de bovenkant mee te bestrooien)

Vulling

  • 750 gram bosbessen vers
  • 200 gram suiker
  • zeste van een ½ citroen
  • 1 citroen uitgeperst
  • 5 eetlepels maizena

Instructies
 

  • Stook de BBQ indirect op tot 200 graden.
  • Meng bloem, suiker en zout voor het deeg.
  • Wrijf met je handen de boter door de droge ingrediënten tot het kruimelig is. Voeg dan het citroensap toe en eventueel een paar eetlepels water als het droog blijft.
  • Split het deeg in 2 porties, verpak in vershoudfolie en laat een uurtje in de koelkast rusten.
  • Vet de skillet heel licht in met boter en bedek de bodem met bakpapier tegen het plakken.
  • Meng voor de vulling alle ingrediënten samen.
  • Rol het deeg voor de bodem uit tot zo'n 3-5 millimeter, het is wat dikker dan normaal. Bedek de skillet met het deeg.
  • Stort de bosbessenvulling op de bodem en verspreid tot het overal even dik is.
  • Van de tweede portie deeg maak je het vlechtwerk. Dit smeer je in met een geklutst ei en strooi je licht in met kristalsuiker.
  • Bak de taart 45 minuten tot de vulling bubbelt en de korst goudbruin is.

Notities

Laat de taart volledig afkoelen, zodat de vulling kan binden. Als je dit niet doet, loopt de vulling weg.
 
Je kunt eventueel ook bevroren bosbessen gebruiken, maar voeg dan wel extra maizena toe, omdat er meer vocht in bevroren bosbessen zit.
Trefwoord amerikaans, amerikaanse blueberry pie, appeltaart, BBQ, bbq dessert, blueberry pie, bosbessen, dessert, skillet
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




%d bloggers liken dit: