Rollo fruit cake uit de skillet

Rollo Fruit cake

Denk ik aan zomer, dan is roof fruit niet ver uit mijn gedachten. Het is ideaal om een snel dessert mee te maken en deze gevulde skillet met cake, Rollo’s en rood fruit is een perfect voorbeeld!

Dit dessert is kinderlijk makkelijk en ziet er fantastisch uit! Ik gebruikte een grote skillet van The Windmill Cast Iron. Heb je geen skillet? Geen probleem, deze aluminium bakken zijn net zo makkelijk en kun je zelfs in verschillende maten kopen zodat je het ook voor bijvoorbeeld 2 personen kunt maken.

Met een kwastje breng je wat gesmolten boter aan op de cake zodat het niet uitdroogt op de BBQ. Deze siliconen kwasten zijn erg makkelijk. De temperatuur van de BBQ komt niet nauw, elke temperatuur is prima, want je wilt enkel dat de chocolade smelt.

Wat fruit betreft kun je natuurlijk kiezen wat je wilt. Maar zacht fruit is wel een must. Omdat we het gerecht niet lang op de BBQ verwarmen moet het niet zacht hoeven te worden zoals appel of peer. Maar abrikozen, mango of ananas zijn ook goede alternatieven. Je kunt de Rollo’s® ook inwisselen voor iets anders, denk aan mini-Mars® of andere chocolaatjes.

Rollo fruit cake uit de skillet

Rollo® fruit cake skillet

Esther Noorman
Dit is het snelste en makkelijkste dessert van de BBQ en succes verzekerd. Je kunt gebruik maken van wat restwarmte omdat enkel de rollo's® een beetje moeten smelten en that's it!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Skillet

Ingrediënten
  

  • 500 gram roomboter cake (een pond is voldoende voor een grote skillet)
  • 300 gram gemengd rood fruit
  • 1 rol Rollo's®
  • 3 eetlepels gesmolten boter

Instructies
 

  • Zet de BBQ op een lage temperatuur (100-120) maar wat restwarmte is ook prima. Je wilt enkel dat de chocolade smelt. Een hogere temperatuur kan ook, dan duurt het wat korter.
  • Snijd de cake in dobbelstenen van zo'n 2x2cm.
  • Vet de skillet in met een dun laagje gesmolten boter en verdeel de cake over de bodem van de skillet. Verdeel nu het fruit erop en de rollo's®.
  • Gebruik de rest van de gesmolten boter om met een kwast de cake van een dun laagje boter te voorzien tegen uitdrogen.
  • Plaats de skillet nu op het rooster, sluit de deksel van de BBQ en laat een minuut of 10 staat of tot de chocolade is gesmolten. Serveer een bolletje ijs erbij om het helemaal af te maken.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord bbq dessert, chocolade, skillt
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: