
All purpose BBQ Rub
Veel BBQ recepten maken gebruik van een dry rub. Dit is een mengsel van specerijen en bijvoorbeeld suiker en zout om je vlees, vis of groenten mee op smaak te brengen. Er is enorm veel keuze en voor alles is wel een bijpassende rub te vinden. Maar je kunt ook heel makkelijk een lekkere rub zelf maken. Voordeel is natuurlijk dat je zelf de smaak bepaald en het is lang houdbaar, mits je het luchtdicht verpakt.En zo kom je makkelijk van alle potjes specerijen af in je keukenkastje.
Deze rub is heel veelzijdig. Hij heeft een licht indiaans tintje, wat komt door de fenegriek. Die geeft een wat nootachtige smaak en is super lekker bij kip. Wil je echt een basis rub, dan kun je de fenegriek ook weglaten. Sowieso kun je met kruiden rubs alle kanten op. Met een paar aanpassingen kun je jouw mengsel een eigen twist geven die helemaal bij jou past.
Dit recept is genoeg voor ongeveer 5-6 spareribs of 4 kippen. Je kunt de rub ook helemaal basic maken door de fenegriek, venkelzaad en oregano weg te laten, en af te maken met specifieke kruiden die passen bij het gerecht dat je later wilt maken. Zo heb je altijd een goede basis die je kunt customizen.

All purpose BBQ rub
Esther NoormanEquipment
- Hakmolen of vijzel
Ingrediënten
- 70 gram Basterdsuiker
- 40 gram paprikapoeder (mild)
- 20 gram gerookte paprikapoeder
- 20 gram cayennepeper
- 20 gramgram mosterdpoeder
- 20 gram fenegriek
- 20 gram venkelzaad
- 20 gramgram uienpoeder
- 20 gram knoflookpoeder
- 1 eetlepeleetlepel oregano
- 20 gram zout ik gebruik Maldon zout
Instructies
- Meng alle kruiden samen en maal fijn in een hakmolen, blender of vijzel.