Asian Shiracha burger

Asian Shiracha Hamburger

Soms heb je gewoon zin in een burger, maar niet zo heftig en zwaar. Deze Asian burger voldoet aan alle eisen. De shiracha mayonaise is licht pittig en de zoetzure wortel maakt het geheel lekker fris. Een beetje pindacrunch voor wat bite en je zit echt te genieten.

Wie zei dat kip het meest veelzijdige stukje vlees was, heeft nog nooit een hamburger gemaakt. Wat mij betreft zijn de mogelijkheden eindeloos en deze Asian shiracha burger is een perfect voorbeeld. Ik gebruikte 100% rundvlees, maar een kipburger past hier ook erg goed bij.

De saus is simpelweg mayonaise en shiracha met elkaar mengen en je hebt een heerlijke, romige burgersaus die licht pittig is. 

De zoetzure komkommer maak je heel eenvoudig zelf door deze eerst te pekelen in zout en daarna te marineren in een mengsel van water, azijn en suiker. Je kunt dit na een uur marineren al gebruiken en wat overblijft bewaren in de koelkast voor de volgende keer. Het is ongeveer een maand houdbaar.

Als laatste nog wat fijngehakte pinda en korianderblaadjes erover en genieten maar!!

Asian Shiracha burger

Asian Shiracha hamburger

Esther Noorman
Deze Aziatische hamburger met shirachamayonaise, zoetzure wortel en pindacrunch is een knaller!! Heerlijk fris en licht spicy met
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Aziatisch, BBQ
Porties 4 hamburgers

Ingrediënten
  

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 rundvlees hamburgers
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel shiracha
  • 150 gram julienne wortel
  • 200 ml water
  • 200 ml rijstazijn
  • 80 gram suiker
  • 1 tl zout
  • 2 eetlepels pinda's ongezout
  • 4 takjes koriander optioneel
  • 25 gram boter

Instructies
 

Zoetzure wortel

  • Strooi het zout over de wortel en masseer het er goed in om wat vocht te onttrekken. Laat de wortel 10 minuten zo staan en spoel daarna het zout af met water.
  • Verwarm water, azijn en suiker totdat de suiker is gesmolten. Het hoeft niet te koken. Giet het vocht op de wortel en laat in een afgesloten bakje minimaal een uur staan. Het is een maand houdbaar in de koelkast.

Hamburgers

  • Stook de BBQ op voor direct grillen op zo'n 200-210 graden.
  • Maak de mayo door de shiracha en de mayonaise samen te mengen.
  • Snijd de broodjes doormidden en smelt de boter in een pannetje of de magnetron. Smeer de beide snijvlakken van de broodjes in met gesmolten boter en grill deze kort op het rooster tot goudbruin.
  • Leg nu de hamburgers op het rooster en grill ze 2x 2 minuten aan beide kanten. Je flipt de hamburgers dus 3x om zodat je mooie kruislingse grill marks krijgt en tegelijkertijd een gelijkmatige garing. Haal ze van de grill en leg ze even een minuut of 2 aan de kant om te rusten.
  • Hak de pinda's fijn en pluk de blaadjes van de koriander.
  • Smeer elk broodje in met shirachamayo, leg daar de burger op, gevolgd door wat uitgelekte wortel. Strooi nu de fijngehakte pinda erover en een paar blaadjes koriander.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord aziatisch, hamburger, pinda, wortel
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: