Aziatisch gemarineerde bavette

Met BBQ maken we vaak gebruik van rubs en BBQ-saus, maar de oosterse keuken heeft talloze smaken die heel geschikt zijn voor de BBQ. Zoals deze marinade, die een beetje mijn go-to recept is geworden om rundvlees een Aziatisch tintje te geven. Hij is zoet, heeft bakken umami, licht zout en is gewoon mega lekker!

Dit recept heb ik gemaakt met een flank steak van The Meat Lovers. Maar bavette is vrijwel hetzelfde, dus dat kun je ook nemen. Het marineren hoeft geen uren in beslag te nemen. Een half uurtje is prima, en de overgebleven marinade kun je verwarmen en erbij serveren.

Het vlees ga je grillen, dus direct boven de hete kolen. Ik houd van medium rare tot rare, dus met 4 minuten aan beide kanten was ik erg tevreden over de garing. Ga voor 5 minuten als je medium wilt of gebruik een kerntemperatuur meter. Met 53 graden zit je goed. Persoonlijk vind ik dat met een dun stuk, zoals flank wat onbetrouwbaar en moet je het gewoon goed in de gaten houden.

Met stukken die je direct grilt, wil ik echt bij de BBQ staan en niet half in de keuken voor de bijgerechten. Dus deze Thaise noodle salade past er perfect bij. Je kun hem helemaal vooraf afmaken en als je de BBQ aansteekt, haal je gewoon de salade eruit om even op temperatuur te laten komen. Simpel toch?!

Aziatisch gemarineerde bavette

Aziatisch gemarineerde bavette

Esther Noorman
Deze marinade is mijn go-to recept om rundvlees een oosters tintje te geven.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 10 min
Rusttijd 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700-800 gram bavette (flank)
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 2 tenen knoflook

Instructies
 

  • Rasp of pers de knoflooktenen en voeg de oestersaus, sojasaus en sesamolie toe.
  • Laat het vlees hier 30 minuten in marineren.
  • Stook ondertussen de BBQ op voor direct grillen.
  • Grill het vlees 4 minuten aan beide kanten voor medium rare.
  • Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt. Dit doe je haaks op de draad van het vlees, zodat je op korte draden kauwt. Dit is belangrijk, ander is het vlees enorm taai.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord aziatisch, bavette, flank steak, Oosters
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




%d bloggers liken dit: