Beenham met honing mosterd van de BBQ

Beenhammetje Honing mosterd

Er zijn klassiekers voor een reden, en wat mij betreft hoort een beenhammetje met honing-mosterdmarinade daar absoluut bij! Heerlijk zacht varkensvlees met een zoet, pittige marinade. 

Je weet dat het goed zit als je man zegt, “niets meer aan doen”. En dat was al de eerste keer dat ik dit maakte. Enkele pogingen later, gaan we toch terug naar de eerste versie. Die was gewoon het lekkerst.

De marinade blijft niet heel goed op het vlees plakken, daarom smeer je een 2e laag tussentijds op het vlees. Je kunt optioneel ook een reverse sear doen. Dan gaar je het vlees tot 65 graden en grill je het daarna nog even direct. Let hierbij ontzettend goed op want door de honing kan het héél snel aanbranden.

Wil je een broodje beenham maken? Dan maak je 2x de hoeveelheid marinade zodat je nog wat op je broodje kunt doen. En gaar dan niet verder dan 65 graden. Want het is juist lekker om het broodje nog even onder de grill te doen, en anders is het te gaar. Kortom, restjes zijn makkelijk verwerkt!

Beenham met honing mosterd marinade

Beenham met honing mosterd marinade

Esther Noorman
Met een mals beenhammetje kun je nooit fout gaan. Deze marinade en super simpel en smaakvol.
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands

Equipment

  • Kernthermometer

Ingrediënten
  

  • 500 gram beenham naturel
  • 2 eetlepels Zaanse mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ½ theelepel zout
  • peper

Instructies
 

  • Dep de beenham droog met keukenpapier en laat zo'n 20 minuten kamertemperatuur komen.
  • Stook ondertussen de BBQ indirect op tot 150 graden.
  • Meng de mosterd, honing, geperste knoflook, zout en peper. Breng de helft aan op het vlees en laat 20 minuten intrekken.
  • Leg het vlees op de BBQ met de kernthermometer in het dikste stuk van het vlees.
  • Smeer halverwege het vlees in met de resterende marinade en gaar door tot een kerntemperatuur van 68 graden is bereikt.
  • Laat het vlees 20 minuten losjes onder aluminiumfolie rusten voordat je het aansnijdt.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord beenham, honing, mosterd, varkensvlees
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




%d bloggers liken dit: