Denver steak grillen op de BBQ

Denver steak

Laatste had ik weer wat vlees gehaald bij Niesing in Reeuwijk waar ze Japanse Wagyu runderen houden. Ik nam twee Denver steaks mee, want tegen die marmering kon ik echt geen nee zeggen.

Denver steak komt uit de voorschouder van de koe en ligt heel beschermd tegen het schouderblad aan. Dus ondanks dat schoudervlees (zoals sukade) werkvlees is, en dus meer geschikt voor langzame bereidingen, is dit een perfecte hot & fast cut met mooi gemarmerd vees.

Vanwege de hoeveelheid vet in deze specifieke steaks, heb ik gekozen voor de skillet in plaats van op direct vuur. Het geeft natuurlijk een mooie vuurshow, maar ook een hoop vuile rook.

Voor een medium tot medium rare garing kun je 3 minuten per kant aanhouden of een temperatuur van 53 graden. Met Wagyu vlees heeft het mijn persoonlijke voorkeur om het vlees iets meer richting medium te garen, omdat het rauwe vet anders wel erg heftig is.

Kortom, kijk goed naar jouw stuk vlees. Heeft het veel vet, neem een skillet. Is het vrij mager, dan kun je het op direct vuur bereiden. Maar een reverse sear is in dit geval niet zo handig, omdat het mooie éénpersoons stukken zijn.

Denver steak grillen op de BBQ

Denver steak

Esther Noorman
Wat is denver steak en hoe bereid je het op de BBQ? Dit unieke stukje vlees is nog onbekend in Nederland, maar in mijn huis in ieder geval wel bemind.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ

Equipment

  • Skillet

Ingrediënten
  

  • 200 gram Denver steak
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Stook de BBQ op voor directe hitte en laat de skillet vast voorverwarmen op zo'n 200 graden.
  • Laat de steaks zeker 20 minuten op kamertemperatuur komen en wrijf royaal in met peper en zout.
  • Ik gebruikte Wagyu steaks van Nederlandse boer Niesing in Reeuwijk. Leg de steak in de gloeiend hete skillet zonder boter of olie en bak zo'n 3 minuten per kant met de BBQ klep dicht.
  • Laat het vlees 7 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord beef, Denver, rund, steak
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
%d