Gado gado met Indische BBQ tofu

Gado Gado met BBQ tofu

Deze Indische maaltijdsalade is een graag geziene gast en heel leuk als je vegetarische gasten krijgt. De tofu leent zich goed om op de BBQ te bereiden en met de juiste rub geef je er zo een Indisch tintje aan.

Gado gado wordt veel gegeten met aardappel, maar ik vind zelf longtong erg lekker erbij. Dit zijn zakjes gebroken plakrijst, die je een uur kookt, totdat de rijst is uitgezet en snijdbaar is als een soort van cake. Je eet dit koud en is mega lekker bij de gado gado saus.

De gado gado saus… JA je kunt het zelf maken, heb ik er zin in? Nee, niet echt. De zakjes boemboe van de toko (ik zie het ook vaak bij de supermarkt liggen) is echt heerlijk, dus bespaar jezelf de moeite en gemak dient de mens 😉

Tofu is een vrij standaard ingrediënt bij gado gado en wordt doorgaans gebakken in olie. Maar je kunt de tofu ook in een lekkere BBQ rub bakken op de BBQ. Ik ben enorme fan van Goosebumps van The Rub Club. Deze rub heeft relatief weinig zout, omdat ze het zout beperken tot wat functioneel nodig is. Hiermee houd je ruimte over voor specerijen en die hebben een Indisch tintje, dus een perfecte match!

Gado gado met Indische BBQ tofu

Gado Gado met BBQ Tofu

Esther Noorman
Vega van de BBQ hoeft niet lastig te zijn. Een lekkere gado gado kun je ver van te voren maken en de tofu bak je a la minuten even af met een lekker rub. De saus kun je zelf maken, maar why bother als de zakjes van de toko echt heerlijk zijn. Gemak dient de mensen zullen we maar zeggen!
Voorbereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht, Salade
Keuken indonesisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 Blok tofu
  • ½ chinese kool
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 bos bospeen
  • 1 komkommer
  • 1 zakje tongtong te vervangen voor 300 gram aardappelen
  • 500 gram gado gado boemboe Poeder
  • BBQ rub Goosebumps van The Rub Club past erg goed
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Instructies
 

  • Kook ruim van te voren het zakje tongtong 1 uur in zeer ruim water met een sufje zout. Het neemt veel water op, dus pak een flinke pan. Laat het helemaal afkoelen in de koelkast zodat het makkelijker snijdt.
  • Snijd de kool in reepjes, wortel in plakjes en sperziebonen door midden. Blancheer alle groenten tot beetgaar.
  • Was en snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Stook de BBQ op voor indirect bereiden. En leg een stuk aluminiumfolie op het rooster zodat de tofu er niet tussen komt te zitten.
  • Dep de tofu droog en snijd in blokjes van 2x2 cm, maar plakken kan ook. Smeer in met een klein beetje olie en bestrooi met de BBQ rub. Goosebumps van The Rub Club heeft wat Indische specerijen en past hier perfect bij, maar kies wat je lekker vindt!
  • Bak de tofu in ongeveer 15 minuten goudbruin en hussel tussentijds even door.
  • Snijd de longtong in blokken van zo'n 3x3cm. Het plakt heel erg, dus neem je mes steeds even af als je snijd.
  • Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.
  • Maak je salade op als een poke bowl en leg de tofu erbij als deze klaar is en bedek de groenten met wat gado gado saus.
  • Eet smakelijk!

Notities

Longtong kun je kopen bij de toko, maar is prima te vervangen voor wat gekookte aardappel.
Trefwoord gado, indisch, salade, vega
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: