Iberico rib fingers BBQ

Iberico rib fingers

Voor ik fanatiek BBQ’de had ik nog nooit van rib fingers gehoord. Inmiddels hebben we er thuis aardig wat verorberd en maak ik ze graag klaar voor gasten omdat ze aanzienlijk sneller klaar zijn dan spareribs.

Rib fingers is het vlees dat uit de ribben wordt gesneden. Het zijn dus in feite spareribs zonder botten. Ik smeer ze in met een beetje agavesiroop en vervolgens wat rub. Ik gebruik graag de all purpose rub van Smoke & Grill by Paul omdat deze mooi gebalanceerd is en niet super zout.

Rib fingers hebben ongeveer 30-45 minuten nodig op een indirecte hittebron van zo’n 170 graden. Dit mag ook lager zijn, dan duurt het gewoon ietsjes langer. De reden waarom ik je geen exacte tijden en temperaturen geef, is omdat verreweg de beste indicator rook is. 

Na ongeveer 30 minuten zijn de ribs zo’n 60 graden en begint het vet langzaam uit het vleesin de kolen te druipen. Dit loop dan langs je plate settter (gebruik dus even geen legbak) en dat veroorzaakt rook. Nu weet je dat je ribs ongeveer klaar zijn. Draai ze even rond om te checken en eet smakelijk!

Iberico rib fingers BBQ

Iberico rib fingers van de BBQ

Esther Noorman
Als je nog nooit rib fingers hebt gemaakt moet je deze absoluut op je to do lijstje zetten. Alle voordelen van een hot & fast bereiding én de lusten van heerlijke ribs.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 500 gram Iberico rib fingers
 • agave siroop
 • 2 eetlepels all purpose rub Indien deze zoutloos is voeg je nog wat zout naar smaak toe.

Instructies
 

 • Stook de BBQ op voor een indirecte bereiding tot 160-170 graden. Is je rooster groot genoeg kun je ook kiezen voor 2 zones (indirect en direct) maar ik heb het directe deel nooit nodig.
 • Haal de rib ingers uit de verpakking en smeer ze in met een dun laagje agavesiroop. Dit is alleen om de rub te laten plakken en een klein zoetje.
 • Bestrooi de ribs met de all purpose rub, dit is mijn favoriete rub van Grill & Smoke by Paul. Laat de rub een klein uurtje intrekken voor ze de BBQ op gaan.
 • Leg de rib fingers ongeveer 30 minuten op het indirecte deel. Je hoeft ze niet te draaien, maar na ongeveer 30 minuten begin het vet te smelten en loopt dit langs je platesetter in de kolen en ontstaat er rook. Dit is het moment om ze eraf te halen.
  I know het klinkt gek, maar dit is eigenlijk het beste signaal
 • Laat het vlees even rusten, 5 minuten is voldoende.
 • Eet smakelijk!
Trefwoord beef ribs, iberico, rib fingers
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept