Maak Loetjes biefstuk zelf!

Natuurlijk wordt de beroemde biefstuk van restaurant Loetje in de keuken bereid in een pan, maar het kan dus ook heel makkelijk op de BBQ. Ik vertel je hier het recept voor de lekkerste tournedos met jus.

Allereerst gebruik je dus tournedos (ik gebruikte deze van The Meatlovers), maar je kunt bijvoorbeeld ook kogelbiefstuk gebruiken. Belangrijk is dat het een mager stuk rundvlees is. Daarnaast maak je de jus van margarine (ik gebruikte een pakje Blueband, dus geen margarine voor de boterhammen!) en je neemt 25 gram margarine per tournedos.

Wil je graag de Bali variant maken? Voeg dan een theelepel sambal badjak toe. Deze heeft wat meer smaak en is wat milder dan sambal oelek. Serveer met witte boterhammen .

Biefstuk Loetje van de BBQ

Maak Loetjes biefstuk zelf!

Esther Noorman
Maak heel gemakkelijk zelf de biefstuk van Loetje van de BBQ. In dit recept vertel ik je alle tips & trics!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 min
Rusttijd 2 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands

Equipment

  • 1 gietijzeren pan

Ingrediënten
  

  • Tournedos van zo'n 200 gram per stuk
  • 25 gram margarine per tournedos
  • Zwarte peper en zout

Instructies
 

  • Laat 20 minuten van te voren de tournedos op kamertemperatuur komen en bestrooi pas vlaak voor ze de pan in gaan royaal met peper en zout. Zo krijgt de jus zijn smaak.
  • Stook de BBQ op naar 220 graden en laat de gietijzeren pan mee opwarmen.
  • Laat de margarine smelten in de pan. Al de grote bellen zijn verdwenen kan het vlees erbij. Bak de tournedos zo'n 2 minuten per kant.
  • Haal het vlees uit de pan en schraap met een tang of spatel het aanbaksel van het vlees los om de jus extra smaak te geven. Giet de jus over de tournedos op de borden.
  • Eet smakelijk!!
Trefwoord beef, loetje, rundvlees, steak, tournedos
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: