Mega BBQ meatball recept

Mega BBQ Meatball

Een tijdje terug keek ik dat programma #Foodporn op 24Kitchen en zag deze ‘one pound meatball’ voorbij komen van een restaurant in Las Vegas. Met erbij een saus van geroosterde tomaten en opgeklopte ricotta en pecorino, geserveerd in de skillet.

Het originele recept heeft een mengsel van varken, rund en kalfsgehakt. Maar ik ging voor een pondje half-om-half gehakt voor het gemak. De tomatensaus (origineel met ragu) maak je heel makkelijk zelf en is super smaakvol als die ook van de BBQ komt!

Sla de geklopte ricotta met citroenzeste zeker niet over. Door hem even op te kloppen gaat het korrelige weg en houd je een frisse dikke room over als resultaat.

Mega grote gehaktbal met tomatensaus en ricotta.

Mega BBQ meatball

Esther Noorman
Een mega grote gehaktbal van de BBQ. Met verse tomatensaus en opgeklopte citroenricotta uit de skillet.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, mediteraans
Porties 4 Personen

Equipment

  • Kernthermometer
  • Skillet

Ingrediënten
  

  • 500 gram half-om-half-gehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 theelepel zeezout
  • ¼ theelepel zwarte peper (gemalen)
  • nootmuskaat optioneel
  • 50 gram pecorino

Tomatensaus

  • 750 gram romatomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes verse basilicum
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • olijfolie

Citroenricotta

  • 250 gram ricotta
  • zeste van een ½ citroen

Instructies
 

  • Stook de BBQ indirect op tot 200 graden.
  • Snijd de tomaten door de helft en leg op een bakplaat. Snijd de knoflooktenen in plakjes en bestrooi de tomaten met de knoflook, basilicumblaadjes, oregano, olijfolie en peper en zout. Bak 20 minuten tot zacht.
  • Pureer de geroosterde tomaten in een keukenmachine of blender tot een grove tomatensaus.
  • Breng de temperatuur van de BBQ nu terug naar 180 graden.
  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, gehakte peterselie, nootmuskaat, peper en zout. draai er een grote bal van en leg deze in de skillet met een scheutje olijfolie en zet 25 minuten op de BBQ.
  • Klop ondertussen de ricotta en de citroenzeste met een mixer tot een gladde, dikke room en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de gehaktbal van de BBQ en giet de tomatensaus over de bal. Lepel er een flinke lepel ricotta op en strooi de pecorino erover. Lekker met verse pasta en gegrilde courgette.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord gehakt, gehaktbal, meatbal
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: