Recept voor Picanha steaks aan het BBQ spit

Picanha steaks van het BBQ spit

De smaakvolste steak krijg je van picanha

Eén van mijn favoriete steak is picanha. Je kunt de picanha in zijn geheel bereiden, of in individuele steaks portioneren waardoor de bereidingstijd wordt verkort.

Het spit is een super manier om deze picanha steaks te bereiden. Een kwestie van klep dicht en het spit laten draaien.

Bij 49-50 graden interne temperatuur mogen de steaks eraf en rusten tot je ze serveert. Eet smakelijk

Recept voor Picanha steaks aan het BBQ spit

Picanha steaks aan het spit

Esther Noorman
Staartstuk, of picanha is een fantastisch stuk vlees. Jek unt het heel bereiden of in steaks snijden. De steaks kun je weer aan get spit rijgen voor een mooi egale bereiding.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans

Equipment

  • 1 Spit
  • 1 Thermometer

Ingrediënten
  

  • 1 hele picanha
  • eventueel BBQ rub voor rundvlees Naked Gun Powder van Norubbish
  • of peper en zout

Instructies
 

  • Stook de BBQ op naar zo'n 180-190 graden. Ik houd graag de ruimte direct onder het vlees kolenvrij, omdat er veel vet van de vetkap afdruipt en vervolgens steekvlammen geeft.
  • Snijd de picanha in dikke steaks van zo'n 3cm dik, zodat elke steak een laagje van de vetkap heeft. Snijd de picanha tevens diagonaal, dan snijd je tegen de draad in. De vleesdraden lopen doorgaans in een 45 graden hoek, houd dit aan als snijdrichting maar belangrijker is dat je jouw stuk vlees goed beoordeeld.
  • Kruid de steaks individueel met peper & zout of een lekere steak rub. Ik vind Naked Gun Powder van Norubbish erg lekker met gerookte zwarte peper. Laat niet langer dan 15 minuten intrekken.
  • Spies de steaks aan het spit en laat deze draaien tot de steaks een kerntemperatuur van 49-50 graden hebben. Dan zijn ze mooi medium rare en garen ze niet te ver door tijdens het nagaren.
  • Dek losjes af met zilverfolie (we willen rusten, niet stomen) gedurende 10-15 minuten. Er mag nog maar weinig vocht uit het vlees lopen, pas dan is het goed gerust.
  • Serveer en eet smakelijk!
Trefwoord BBQ, beef, Picanha, rundvlees, spit, staartstuk
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: