Pulled chicken taco's

Pulled chicken taco's

Voor een lekkere lunch of fijne snack kun je prima thuiskomen met deze Mexicaanse taco’s. De geplukte kip, of pulled chicken, zoals het beter bekend staat, is inmiddels niet meer weg te denken van menig menukaart. En ik snap wel waarom!

Pulled chicken heb je binnen een uur op tafel staan, en de grote concurrent, pulled pork, heeft een hele dag nodig inclusief een wekker om 06:00 uur `s morgens. Dus tel uit je winst! 

Met deze warme Mexicaanse kruidenrub krijg je echt een super lekker taco, die je afmaakt met een frisse en hele simpele coleslaw. Hoewel het niet echt coleslaw is, maar een snelle en makkelijke versie die je in 5 minuten klaar hebt.

De dressing maak je op basis van mayo met honing mosterd, wat hem net een beetje pit geeft. Qua garnering kun je wat jalepeno’s nemen, maat ik vond koriander (you love it or you hate it) en limoen gebruikt. Dat paste erg goed bij.

De kip heb ik tot 84 graden indirect bereid op de BBQ. Ik vond hem toen echt prima. maar je kunt dus nog even afgrillen boven direct vuur. OF OF OF OF je kunt wat rookhout toevoegen aan het begin. Kies dan een zachte soort zoals van fruitbomen ofzo. Vieze vingers gegarandeerd!

Pulled chicken taco's

BBQ Pulled Chicken taco's

Esther Noorman
Pulled chicken van de kamado BBQ met heerlijke mexicaanse kruidenrub. Met een frisse coleslaw, radijs en koriander zit je altijd goed!
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Rusttijd 15 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Kernthermometer

Ingrediënten
  

  • 4 kippendijen zonder vel
  • 8 stuks tortilla wraps
  • verse koriander
  • 1 bos radijsjes

Mexicaanse rub

  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • ½ eetlepel cayennepeper
  • ½ eetlepel uienpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel grof zeezout
  • ¼ theelepel zwarte peper

Coleslaw

  • 300 gram gesneden rode kool
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Zaanse mosterd
  • 1 eetlepel honing

Instructies
 

  • Meng de kruiden voor de rub en bestrooi de kippendijen ermee.
  • Stook de BBQ indirect op tot 160 graden.
  • Heeft de BBQ een stabiele temperatuur? Leg de kippendijen dan op het indirecte deel tot ze een kerntemperatuur van 82 graden hebben.
  • Laat het vlees 10-15 minuten afkoelen totdat je het uit elkaar kunt trekken.
  • Maak ondertussen de coleslaw door de mayonaise met de honing en mosterd te mengen en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  • Stel de taco's samen door coleslaw op de tortilla te leggen, met daarop de pulled chicken. Garneer met koriander en radijs.
  • Eet smakelijk!

Notities

Dit recept gaat uit van 2 kleine taco's per persoon. Perfect voor een voorgerecht of lunch. Je kunt heel eenvoudig dit recept verdubbelen voor grotere porties zoals voor een hoofdgerecht.
Trefwoord kip, pulled chicken, taco's
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: