
Pulled chicken taco's
Voor een lekkere lunch of fijne snack kun je prima thuiskomen met deze Mexicaanse taco’s. De geplukte kip, of pulled chicken, zoals het beter bekend staat, is inmiddels niet meer weg te denken van menig menukaart. En ik snap wel waarom!
Pulled chicken heb je binnen een uur op tafel staan, en de grote concurrent, pulled pork, heeft een hele dag nodig inclusief een wekker om 06:00 uur `s morgens. Dus tel uit je winst!
Met deze warme Mexicaanse kruidenrub krijg je echt een super lekker taco, Je kunt ook kiezen voor een fijne kip voor pulled chicken zoals deze van Grill & Smoke by Paul. De frisse en simpele coleslaw maakt de taco’s helemaal af. Hoewel het niet echt coleslaw is, maar een snelle en makkelijke versie die je binnen 5 minuten klaar hebt.
De dressing maak je op basis van mayo met honing mosterd wat net een beetje pit geeft. Qua garnering kun je wat jalepeno’s nemen, maar ik heb koriander gebruikt (you love it or you hate it) en limoen. Dat maakte het lekker fris.
De kip heb ik tot 84 graden indirect bereid op de BBQ. Ik vond hem toen echt prima, maar je kunt dus nog even afgrillen boven direct vuur. OF je kunt wat rookhout toevoegen aan het begin. Kies dan een zachte soort zoals van fruitbomen ofzo. Vieze vingers gegarandeerd!

BBQ Pulled Chicken taco's
Esther NoormanEquipment
- Kernthermometer
Ingrediënten
- 4 kippendijen zonder vel
- 8 stuks tortilla wraps
- verse koriander
- 1 bos radijsjes
Mexicaanse rub
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- ½ eetlepel cayennepeper
- ½ eetlepel uienpoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel grof zeezout
- ¼ theelepel zwarte peper
Coleslaw
- 300 gram gesneden rode kool
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel Zaanse mosterd
- 1 eetlepel honing
Instructies
- Meng de kruiden voor de rub en bestrooi de kippendijen ermee.
- Stook de BBQ indirect op tot 160 graden.
- Heeft de BBQ een stabiele temperatuur? Leg de kippendijen dan op het indirecte deel tot ze een kerntemperatuur van 82 graden hebben.
- Laat het vlees 10-15 minuten afkoelen totdat je het uit elkaar kunt trekken.
- Maak ondertussen de coleslaw door de mayonaise met de honing en mosterd te mengen en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Stel de taco's samen door coleslaw op de tortilla te leggen, met daarop de pulled chicken. Garneer met koriander en radijs.
- Eet smakelijk!