Pulled pork mac 'n cheese

Pulled pork mac 'n cheese

Ik maak altijd extra pulled pork want een restje pulled pork kun je in van alles verwerken. Denk aan een tosti, taco, bitterballen maar ook deze heerlijke schotel met mac ’n cheese.

Wie kent mac ’n cheese nou niet? Deze heerlijke cheesy macaroni is misschien wel het bekendste Amerikaanse gerecht naast een hamburger. Het is in feite macaroni met een dikke kaassaus, en die kun je heel makkelijk zelf maken. Begin met het maken van een roux en maak een saus met melk en kaas. Welke kaas je gebruikt is helemaal aan jou. Je kunt gaan voor Zwitserse kaas, cheddar of Hollandse kazen. Zolang het maar smelt, kun je het gebruiken.

Ik ben gegaan voor geraspte belegen kaas met een beetje Parmezaanse kaas voor extra pittigheid. Dit kun je overal kopen, maar als je de voorkeur geeft aan andere kazen kun je mengen naar eigen wens. De basis is 400 gram smeltbare kazen en 25 gram Parmezaanse kaas.

Voor de pulled pork kun je een restje uit de vriezer halen. Wil je de pulled pork graag vers maken, dan kun je de mac ’n cheese ook als bijgerecht serveren. Serveer er wel iets fris bij zoals een komkommersalade want het is bést een beetje machtig 😉

Pulled pork mac 'n cheese

Pulled pork mac 'n cheese

Esther Noorman
Een restje pulled pork heb je zo verwerkt met deze heerlijke amerikaanse mac 'n cheese schotel!
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram pulled pork
  • 400 gram macaroni
  • 300 gram geraspte belegen kaas
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 100 ml appelsap
  • BBQ saus naar smaak

Instructies
 

  • Kook de macaroni beetgaar in gezouten water.
  • Verwarm ondertussen de pulled pork in de appelsap en voeg naar smaak BBQ-saus toe. Ik gebruik deze Mango Cinnamon saus van Saus.Guru.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Zo maak je een roux en bak ongeveer 4-5 minuten tot het zoetig begint te ruiken. Voeg dan geleidelijk de melk toe en klop met een garde tot een gladde saus.
  • Voeg de kazen toe en laat dit smelten en breng de saus op smaak met voldoende peper en zout. Proef goed want het heeft mogelijk best veel zout nodig.
  • Meng de gekookte macaroni door de kaassaus en stort de mac 'n cheese in een ovenschotel of aluminiumbak. Leg de warme pulled pork op de macaroni en serveer direct.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord mac 'n cheese, pasta, Pulled pork, varken
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: