Pulled beef tacos met chuck steak

Pulled beef taco's

Mexicaanse taco’s met pulled beef van chuck steaks, geserveerd met frisse pico de gallo. Dit is met recht een foodfeestje van de BBQ!

De chuck steaks voor deze pulled beef kwam van The Meatlovers. Het is qua structuur vergelijkbaar met rib lappen en die zijn een goede vervanging voor chucks.

Om de beef pullbaar de maken gebruiken we een smoke-steam-boat methode toe. Daarin roken we het vlees gedurende 3 uur met eikenhout, stomen we het onder folie voor nog 3 uur en daarna onafgedekt in dezelfde bak. Een leuke methode die de lekkerste Mexicaanse taco’s geeft!

Pulled beef tacos met chuck steak

Tacos met pulled beef

Mexicaanse tacos van de BBQ met pulled beef van chuck steak. Gerookt en gestoofd op de kamado.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 6 uur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, snack
Keuken Mexicaans
Porties 1

Equipment

  • 3 chunks eiken rookhout
  • 1 Large lekbak

Ingrediënten
  

  • 2-3 eetlepels beef rub Ik gebruikte Braai Nr 3 rub.
  • 750 gram chuck steak of fijne riblappen
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • Kleine tortilla wraps

Pico de Gallo

  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 1 witte ui
  • ½ bosje verse koriander
  • peper en zout

Instructies
 

  • Rub de chuck steaks in met je favoriete beef rub, niet te dik want dan trekt de rook niet goed in het vlees. Ik gebruikte Braai rub nummer 3 van De Fik Erin. Laat een uurtje intrekken in de koelkast.
  • Stook de BBQ indirect op naar 100-120 graden en voeg zo'n 2 a 3 blokjes rookhout toe aan het vuur en laat de steaks 3 uur roken op de BBQ.
  • Leg na 3 uur de steaks in de lekbak en voeg de bouillon, laurier en knoflook toe. Dek af met zilverfolie en laat 3 uur stoven op 120 graden.
  • Verwijder de zilverfolie en laat nog een uurtje stoven tot het vlees zo zacht is dat je het kunt pullen.
  • Laat het vlees nog zo'n 30 minuten afkoelen in de bouillon voordat je begint met pullen in fijne draden. Bereid in de tussentijd de pico de gallo.
  • Snijd de tomaatjes in stukjes en snipper de ui fijn. Hak de koriander en meng alles samen terwijl je het op smaak brengt met peper en zout. Voeg eventueel een theelepel witte wijnazijn toe voor een zuurtje.
  • Serveer de pulled beef en pico de gallo op een kleine taco als voorgerecht of snack.
Trefwoord beef, chuck, pulled beef, taco's
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




%d bloggers liken dit: