
Zuid-Afrikaanse Boerewors
BBQ worst maar dan anders
De ouderwetse BBQ-worstjes hebben zojuist een update gekregen met deze Zuid-Afrikaanse Boerewors van Iberico en Black angus van The Meatlovers. Heerlijk gekruid en met deze kwaliteit krijg je het onmogelijk droog.
Ik koos voor een reverse sear methode waarbij ik de worst eerst indirect liet garen en vervolgens direct heb gegrild voor die prachtige bruining.
Tip, spies 2 metalen prikkers kruislings door de wors, zodat de ‘krul’ makkelijker te hanteren is!

Zuid-Afrikaanse Boerewors van de BBQ
Zoek je een alternatief voor het oude bekende BBQ-worstje? Dan is de Boerewors iets voor jou. Want bigger is better!
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Zuid-Afrikaans
Equipment
- 2 metalen sateprikkers
Ingrediënten
- 1 Hele boerewors (gekruid iberico/black angus)
- olijfolie
Instructies
- Stook de BBQ op naar 190 graden met een directe en indirecte zone.
- Gebruik 2 metalen spiezen om deze kruislings door de worst te steken voor bereidingsgemak. Dit is geen must, maar maakt je leven wel veel makkelijker. Gebruik geen houten prikkers want die zullen verbranden.
- Leg het vlees eerst zo'n 10-12 minuten op het indirecte deel om rustig te laten garen.
- Verplaats het vlees naar het directe deel, om het te grillen. De binnenkant is nu gaar en de buitenkant mooi gekarameliseerd.
- Haal de boerewors van het rooster en laat zo'n 5-7 minuten rusten.
- Serveer en eet smakelijk!
Notities
Let op! Het vlees van Boerewors bevat aardig wat vet van het Iberico-vlees. Door het eerst te laten garen en dan pas te grillen voorkom je dat het vlees in steekvlammen licht te cremeren.
Trefwoord worst
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp