Mais pannenkoekjes van de plancha

Maiskoekjes

Zeg je BBQ sides, zeg je indirect mais. Toch? Wie heeft er niet aan een kolf staan knagen met een gebit vol velletjes als gevolg? Eerlijk is eerlijk mais is super lekker, maar een mens wil ook eens wat anders. Probeer dan eens deze pannenkoekjes.

Ze hebben wat weg van Amerikaanse pannenkoekjes, maar zijn iets hartiger en hebben natuurlijk mais erin. Ik maakte deze koekjes bij de runderspareribs voor slagerij Versluis, omdat ik BBQ bijgerechten wou make die je met je handen kan eten. Deze koekjes vielen prima binnen die categorie en dus ging ik aan de slag.

Heb je een plancha of skillet? Dan kun je ze ook prima daarop bereiden. Ze zijn snel klaar, met ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten.

Mocht je hier nu iets meer van willen maken, kun je nog bosui, jalapeno en zelfs bacon toevoegen voor wat extra smaak. Ze zijn ook super lekker met guacamole en gegrilde gamba’s bijvoorbeeld.

Heb je toch je mais, en een schoon gebit 😉

Maiskoekjes als BBQ bijgerecht

Maiskoekjes

Esther Noorman
Maiskoekjes of corn fritters, het kan allebei. Ze zijn een leuke vervanger voor de geijkte maiskolf als bijgerecht. Ze zijn makkelijk te maken en lekker zoet van smaak.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram mais
  • 150 gram bloem
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Meng de bloem, suiker en bakpoeder in een kom.
  • Voeg het ei toe en meng terwijl je de melk met een garde doorroert.
  • Laat de maïs uitlekken en voeg toe aan het beslag.
  • Bak de pannenkoekjes op een hete plaat (plancha), skillet of koekenpan aan beide kanten tot ze gaar en mooi bruin zijn.
    Mais pannenkoekjes van de plancha
  • Eet smakelijk!

Notities

Je kunt een beetje spelen met de vulling. Voeg bijvoorbeeld jalepeno toe of bosui voor iets meer kick.
Trefwoord bijgerecht, mais, pannenkoek, side
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




%d bloggers liken dit: