
Maiskoekjes
Zeg je BBQ sides, zeg je indirect mais. Toch? Wie heeft er niet aan een kolf staan knagen met een gebit vol velletjes als gevolg? Eerlijk is eerlijk mais is super lekker, maar een mens wil ook eens wat anders. Probeer dan eens deze pannenkoekjes.
Ze hebben wat weg van Amerikaanse pannenkoekjes, maar zijn iets hartiger en hebben natuurlijk mais erin. Ik maakte deze koekjes bij de runderspareribs voor slagerij Versluis, omdat ik BBQ bijgerechten wou make die je met je handen kan eten. Deze koekjes vielen prima binnen die categorie en dus ging ik aan de slag.
Heb je een plancha of skillet? Dan kun je ze ook prima daarop bereiden. Ze zijn snel klaar, met ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten.
Mocht je hier nu iets meer van willen maken, kun je nog bosui, jalapeno en zelfs bacon toevoegen voor wat extra smaak. Ze zijn ook super lekker met guacamole en gegrilde gamba’s bijvoorbeeld.
Heb je toch je mais, en een schoon gebit 😉

Maiskoekjes
Esther NoormanIngrediënten
- 400 gram mais
- 150 gram bloem
- 150 ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel suiker
- 2 eieren
Instructies
- Meng de bloem, suiker en bakpoeder in een kom.
- Voeg het ei toe en meng terwijl je de melk met een garde doorroert.
- Laat de maïs uitlekken en voeg toe aan het beslag.
- Bak de pannenkoekjes op een hete plaat (plancha), skillet of koekenpan aan beide kanten tot ze gaar en mooi bruin zijn.
- Eet smakelijk!