Salade parel couscous voor bij de BBQ

Groene kruidensalade met parelcouscous

Bijgerechten en BBQ zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De hoofdrol is meestal weggelegd voor het vlees of de vis en daar gaat alle focus naar toe. Daarom maak ik graag bijgerechten van te voren, dus ik alleen nog maar op tafel hoef te zetten.

Als je parelcouscous nog niet kent, kan ik dit het best omschrijven al grote couscous met de textuur van pasta. Het voordeel van parelcouscous versus gewone couscous, is dat het niet zoveel vocht opneemt. Als je deze salade dus voorbereidt en in de koelkast bewaard, droogt de dressing niet op.

Omdat parelcouscous vrij klein is, snijd je de vulling van de salade ook in kleine stukjes. Fijne aspergetips, paprika, komkommer, vrijwel alles dat groen is past in deze salade.  De kruiden maken het een super frisse salade en je kunt de salade afmaken met bijvoorbeeld granaatappelpitjes en/of pijnboompitjes voor een beetje ‘bite’.

Ik heb deze salade gemaakt voor bij de lomo al trapo, maar het past ook heel goed bij vis van de BBQ of bijvoorbeeld lamsvlees. Je kunt hem zelfs maken voor bij de gyros en samen in een flatbread oprollen met wat knoflooksaus. Best veelzijdig dit groene slaatje!

Salade parel couscous voor bij de BBQ

Groene kruidensalade met parelcouscous

Esther Noorman
Zoek je een bijgerecht in het thema Midden-Oosten/Mediterraans? Dan is dit perfect, het zit een beetje tussen gewone couscous en pasta in. En lekker fris om naast een echte knaller te serveren.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken mediteraans, midden oosten
Porties 4 personen

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 200 gram parelcouscous
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • 1 flinke hand verse platte peterselie
  • 1 flinke hand verse koriander
  • sap van een halve citroen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 groene paprika
  • 1 bosje lente ui
  • 1 schaaltje groene asperge tips
  • 1 bol mozzarella
  • 40 gram pijnboompitten

Instructies
 

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water. Giet goed af.
  • Blancheer de aspergetips 3 minuten en snijd in stukjes van 0,5 cm.
  • Snij de paprika, lente ui en mozzarella in vergelijkbare stukjes en voeg samen met de asperge toe aan de parelcouscous.
  • Bak de pijnboompitjes bruin en houd apart.
  • Doe de basilicum, peterselie en koriander in een maatbeker met de olijfolie, citroen en voeg peper en zout toe. Hak fijn met de staafmixer en voeg toe aan de salade. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout of wat bijvoorbeeld wat sumak.
  • Meng de salade goed door en doe in een serveerschaal. Doe als laatste de pijnboompitjes er overheen.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord couscous, parel, salade
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: