Mediteraanse parelcouscous salade

Mediteraanse parelcouscous salade

Parelcouscous leent zich perfect voor een lekker salade. Het is een kruising tussen pasta en gewone couscous en je maakt in een handomdraai een zomers bijgerecht voor de BBQ.

Voor deze salade heb ik frisse ingredienten gekozen zoals komkommer, zoete tomaatjes, rode- en lente ui en lekkere verse kruiden die ik met citroen tot een dressing heb gemaakt.

Je kunt wisselen tot je een ons weegt, want eigenlijk past alles bij parelcouscous. Je kunt nog wat mozzarella of feta toevoegen voor een grieks geinspireerde salade. Maar noten zijn ook heerlijk voor een extra bite. Denk dan aan pijnboompitjes of bijvoorbeeld gehakte amandelen.

Je kunt ook bijna alles hierbij serveren. Van Iberico rib fingers en Griekse gyros van kippendijen tot Lomo al trapo en een goeie ouwe Hollandse BBQ met saté, burgers en worstjes.

En maak genoeg, want de salade is prima een dag te bewaren in de koelkast voor een snelle lunch de volgende dag.

Mediteraanse parelcouscous salade

Mediteraanse parel couscous salade

Esther Noorman
Deze mediteraanse salade is lekker fris en goed gevuld. Een perfect bijgerecht voor bij de BBQ.
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Bijgerecht
Keuken mediteraans, Mediterraan

Ingrediënten
  

  • 400 gram parelcouscous (ongekookt gewicht)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 hele komkommer
  • 1 rode ui
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 bos lenteui
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 bos basilicum optioneel
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water om de garing te stoppen.
  • Snijd de tomaatjes door midden. Halveer de komkommer en verwijder met een theelepel de zaadlijst. Snijd vervolgens de 2 helften weer in de lengte door. Snijd nu in kleine blokjes zodat alles ongeveer even groot is als de parelcouscous.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze af met water.
  • Pel de rode ui en snijd in halve maantjes en snijd de lente ui ook fijn.
  • Voeg alles toe aan de couscous en maak de dressing. Hak daarvoor de kruiden fijn en voeg ongeveer 5-6 eetlepels olijfolie toe met het sap van een halve citroen en de zeste van de hele citroen en breng stevig op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord couscous, Maaltijdsalade, parel couscous
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: