Pulled pork nachos met Queso kaasdip

Pulled pork nachos met queso

De mogelijkheden met restjes pulled pork zijn eindeloos. Van mij mag kip als meest veelzijdige stukje vlees van de troon worden gestoten, en ingenomen worden door pulled pork. Deze nachos zijn en goed voorbeeld van een restje pulled pork en met een lekkere queso kaasdip heb je een heerlijke snack!

Queso is een romige kaasdip die doorgaans op nachos worden gegoten. Veel recepten online bevatten amerikaanse producten die hier niet of niet makkelijk te vinden zijn. Daarom probeerde ik een recept te maken dat je hier makkelijk kunt maken.

De Queso heeft als basis een roux van boter en bloem. Hiervan maak je een saus door melk en kaas toe te voegen. Voor de kaas heb ik gekozen voor cheddar. Je kunt ook Goudse kaas gebruiken, maar de kleur wordt dan erg bleek en het oog wil ook wat 😉

Opzich heb je nu een simpele kaassaus. Ik gebruikte paprika-, knoflook- en komijnpoeder om de saus op smaak te brengen. Proef nu even voordat je extra zout toevoegt. Afhankelijk van de gebruikte kaas, kan het al best zout zijn. In mijn geval was er nog een theelepel zout nodig voor de perfecte smaak.

Pulled pork nachos met Queso kaasdip

Pulled pork nacho's met Queso

Esther Noorman
Heerlijke nacho's met pulled pork en queso kaassaus.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans, tex mex
Porties 4 personen

Equipment

  • Steelpan
  • Garde
  • Kaasrasp

Ingrediënten
  

  • Tortillachips
  • restje pulled pork
  • 125 gram sour cream
  • Jalapenos

Voor de Queso kaassaus

  • 200 gram geraspte cheddar
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zout

Instructies
 

  • Warm de pulled pork op met een scheutje appelsap of in de stoomoven.
  • Maak een roux door de boter in de steelpan te smelten en de bloem te te voegen. Bak een paar minuten tot de bloem gaar is en naar koekjesdeeg ruikt.
  • Voeg geleidelijk de melk toe en roer met de garde tot een egale saus.
  • Voeg de geraspte cheddar toe en roer door de saus tot de kaas gesmolten is.
  • Voeg nu de kruiden toe en proef of er nog wat zout nodig is.
  • Leg de chips op een schaal en verdeel de pulled pork, queso, sour cream en alle andere toppings die je lekker vindt erop.
  • Eet smakelijk!

Notities

Nacho's en Queso horen gewoon bij elkaar. Wat je verder aan toppings gebruikt is helemaal een jou, pulled chicken, gekruid gehakt, lente ui... Maak het gewoon naar je eigen wens, maar vergeet de Queso niet 🙂
Trefwoord kaassaus, Nachos, Pulled pork, queso
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: