
Ratatouille uit de skillet
Één van de lekkerste bijgerechten van de BBQ vind ik nog wel ratatouille uit de skillet. Het past zo goed bij rundvlees en is zo simpel dat dit gerecht echt in je favorieten moet staan.
En met simpel bedoel ik ook echt simpel. Want het ziet er natuurlijk heel elegant uit al die dunne plakjes. Maar na het snijden van de groenten heb je ook eigenlijk al het werk er wel opzitten. Het is een kwestie van de groenten een beetje netjes rangschikken in de skillet en 45 minuten op de BBQ bakken op 180 graden. Hoe simpel wil je het hebben?
De saus zie je niet op de foto, maar ligt onderop. Je legt de groenten erop. Hiervoor neem je een half blikje tomatenblokjes, dus in totaal zo’n 200 gram.
Begin met wat olijfolie onderin de pan en voeg dan de tomatenblokjes toe. Dit breng je op smaak met oregano, maar provençaalse kruiden kan natuurlijk ook, en wat peper en zout. That’s it, maar kan ik er niet over kwijt behalve dat het heerlijk is!

Ratatouille
Esther NoormanEquipment
- Skillet
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2-3 vleestomaten
- 200 gram tomatenstukjes uit blik (half blik)
- 1 knoflookteen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel oregano (droog)
- peper
- olijfolie
Instructies
- Stook de BBQ indirect op tot 180 graden.
- Snijd de courgette, aubergine en tomaten in dunne plakjes van gelijke dikte.
- Zet de skillet nog niet op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Voeg vervolgens het halve blik tomaten toe en breng op smaak met peper, zout en oregano. Voeg als laatste een geperste teen knoflook toe.
- Leg steeds een plakje courgette, aubergine en tomaat op elkaar en leg in een cirkel in de skillet.
- Optioneel kun je een BBQ rub over de ratatouille strooien voor extra smaak.
- Doe wat olijfolie over de ratatouille en zet 45 minuten op de BBQ.
- Eet smakelijk!