
Smashed potatoes
Zoek je een lekker en makkelijk bijgerecht van de BBQ? Dan moet je zeker deze smashed potatoes eens proberen. Ze zijn een beetje een mix tussen potatoes skins (de gebakken schillen) en een gepofte aardappel. Door de rokerige kruiden passen ze perfect bij talloze BBQ gerechten, van geroosterde kip tot een mooi stuk beef.
Kies aardappelen die een beetje gelijk zijn qua formaat. Dan koken ze in dezelfde tijd gaar. Ga vooraf ook even na of de aardappelen wel in je skillet af bakplaat passen. Je gaat ze natuurlijk nog platdrukken waardoor ze in omvang groter worden. Houd dus nog een beetje ruimte voor het uitdrukken van de piepers.
Je hoeft je niet per se te houden aan deze kruiden, je kunt ook een lekkere kruiden rub gebruiken die je hebt staan. Deze cajun kruiden zijn erg lekker! De aardappelen zijn zo veelzijdig dat je lekker je eigen gang kunt gaan.
Maak de rub aan met wat olijfolie en smeer de aardappelen in met de marinade met een kwast. Plaats de skillet op de BBQ en zo krijg je een heerlijke krokante aardappelen.

Smashed BBQ Potatoes
Esther NoormanEquipment
- Skillet
Ingrediënten
- 750 gram bloemige aardappelen ongeveer even groot
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 5 eetlepels olijfolie
- zout
Instructies
- Was de aardappelen en kook gaar.
- Stook ondertussen de BBQ indirect op tot 220 graden.
- Meng kruiden met 3 eetlepels olijfolie
- Giet aardappelen af en laat droogstomen. Hussel dan de aardappelen door de kruidenolie zodat ze een egaal laagje hebben.
- Doe een eetlepel olijfolie in een skillet of bakplaat. Doe de aardappelen erin en druk ze voorzichtig plat met de onderkant van een mok of glas, tot ongeveer 2cm dik.
- Smeer met een kwast de overgebleven kruidenolie uit de kom over de gesmashte aardappelen en gesprenkel met de laatste eetlepel olijfolie.
- Bak de aardappelen 60 minuten op de BBQ tot goudbruin en krokant.