
Spinazie & artisjokkendip
Als je nu veel eters krijgt is het fijn om vast iets op tafel te zetten zodra iedereen binnenkomt. Geeft jou de tijd om rustig verder te gaan of een biertje te pakken 😉
Als we het dan over een goede snack hebben is deze super handig en lekker. In de VS kun je in elke bar wel een artichoke dip bestellen en krijg je een schaal warme dip met crackers of tortillachips, precies zoals deze.
Voor de artisjokken heeft het de voorkeur om ze op water te kopen en niet in olie. Hierdoor wordt het mengsel heel vet en niet lekker. De spinazie komt uit de vriezer, je kun ook vers gebruiken en fijn hakken, maar qua smaak maakt het weinig uit en bevroren is makkelijk voorradig. Daarnaast heb je niet veel nodig en kun je makkelijk een kleine portie uit de vriezer halen.
Je kunt het mengsel zelfs al een dag van te voren maken en bewaren in de koelkast. Dan hoef je hem alleen maar in de oven of op de BBQ te zetten tot het bubbelt en bruin wordt. Als je van die BBQ rooksmaak houdt, kun je zelfs een beetje rookhout toevoegen.
Overigens kun je deze dip ook gewoon in de oven bereiden, de bereiding is hetzelfde.

Spinazie & artisjokkendip
Esther NoormanEquipment
- Skillet
Ingrediënten
- 1 blik artisjokken (390 gram) op water
- 75 gram diepvries spinazie fijngehakt
- 1 teen knoflook geperst
- 125 gram zure room
- 125 gram mayonaise
- 200 gram roomkaas
- 100 gram parmezaanse kaas plus extra om te strooien
Instructies
- Stook de BBQ indirect op tot 200-220 graden.
- Hak de artisjokken fijn. Ontdooi de spinazie en druk het overtollige vocht eruit.
- Meng alle ingredienten in een kom en houd wat parmezaanse kaas achter om op het laatst over de dip te strooien voor een mooie korst.
- Je kunt het nu eventueel wegzetten in de koelkast. Het blijft sowieso een dag goed.
- Leg een vel bakpapier in de skillet, dit scheelt je een hoop gepoets en ziet er leuk uit. Stort hierin het mengsel en bak 25 minuten of tot het bubbelt en bruin begint te worden.
- Serveer met lekkere crackers of tortilla chips.
- Eet smakelijk!