
Thaise noodle salade
Ik ben gek op bijgerechten die ik helemaal kan voorbereiden, het liefst haal ik ze alleen uit de koelkast zonder enige afwerking. Deze noodle salade is daar perfect voor. De heerlijke thaise pindadressing maakt de salade helemaal af en is echt top!
Nog een voordeel van deze salade is dat het groenten en koolhydraten in één is, dus dit volstaat prima naast een mooi stuk vlees, zoals deze aziatisch gemarineerde bavette. En heb je wat over, heb je de volgende dag een prima lunch!
De keuze voor noodles is geheel aan jou. Er is geen fout antwoord, je kunt echt alles gebruiken. Van instant noodles, tot dikke mie, rijstnoodles of zoals ik heb gedaan met udon noodles. Een typisch thaise noodle is rice sticks. Deze worden voor pad thai gebruikt en zijn ook heel lekker.
Gebruik bij voorkeur stevige groenten in de salade, zodat ze in de koelkast niet hun kleur of smaak verliezen. Je kun nog sugar snaps toevoegen of bijvoorbeeld wortel. Daarnaast kun je de cashews vervangen voor pinda’s als je dat lekkerder vindt. Hak ze dan fijn zodat je ze mooi over de salade kunt strooien.

Thaise noodle salade
Esther NoormanIngrediënten
- 250 gram noodles naar keuze bijvoorbeeld rice sticks of udon.
- ¼ komkommer
- 1 rode paprika
- 100 gram rode kool
- 125 gram taugé
- 1 hand cashewnoten (ongezout)
- 1 hand verse koriander
Pindadressing
- 2 flinke eetlepels pindakaas
- sap van ½ sinasappel
- 3 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels sesamolie
- 1½ theelepels sriracha saus
- 1 teen knoflook
- 3 cm verse gember
- ½ theelepel zout
Instructies
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Doe de koude noodles in een grote kom.
- Snijd de komkommer in dunne linten, de paprika in reepjes, snijd de rode kool fijn, verwijder de korianderblaadjes van de steeltjes (houd een paar apart voor garnering) en verwijder de bruine uiteinden van de taugé als je er zin in hebt. Dit hoeft zeker niet, maar ik vind het er altijd mooier uitzien 🙂 Doe alle groenten bij de noodles in de kom.
- Rooster de cashewnoten in een droge pan tot ze lekker ruiken.
- Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een hoge beker, hak de gember en knoflook in stukjes en mix dit goed met een staafmixer.
- Voeg de dressing aan de kom toe en mix de dressing goed door de salade heen. Garneer met de cashewnoten en verse koriander.
- Eet smakelijk!