Over mij

Welkom op BBQ-Bakery.nl

Welkom op deze pagina! Leuk dat je juist hier hebt geklikt. Mijn naam is Esther en mijn BBQ passie gaat al heel lang terug. Vroeger werd de BBQ thuis al vroeg in het seizoen aangestoken. We hadden een gietijzeren camping BBQ die we ooit in een campingwinkel in Frankrijk hadden gekocht toen we tijdens een kampeervakantie de BBQ waren vergeten. Het ding heeft het echt jaren uit gehouden en toen hij van ellende uit elkaar viel, ging m’n pa met grote tegenzin aan de Weber kettle. Die het overigens ook jaren heeft uitgehouden na een wen-periode.

Vanaf begin Maart begon het al te kriebelen (wanneer kunnen we de BBQ weer aansteken?) en ging het vlees op de BBQ in plaats van in de pan. Een typisch Hollandse BBQ met hamburgers, worst en saté hadden we nooit echt, maar juist één groot stuk vlees zoals een cote de boeuf, hele kip of lamsrack waren favoriet voor het weekend.

Van een laag pitje naar een woekerend vuur

Helaas leeft mijn vader niet meer en de lol in het BBQ’en ging ook een beetje verloren. Vorig jaar, voor mijn verjaardag begon het weer te kriebelen en wou ik dat ene gerecht maken dat bij vrijwel elke beginnende BBQ’er bovenaan de bucketlis staat…. pulled pork.

Ik kocht een procereur bij de slager, bestelde een goedkope thermometer en injector op Amazon en ging aan de slag met de wedstrijd pulled pork van Noskos. Gewapend met zijn YouTube filmpje heb ik de hele dag buiten gezeten in de regen (met de hond op schoot 😉 ) en worstelde ik met de Kettle BBQ om hem op een lage temperatuur te houden. Uiteraard was het ding gort droog, maar het vuur was letterlijk weer aan en de rest van het jaar is de BBQ geen week uitgeweest.

 

Esther Noorman van BBQ Bakery
Fast forward naar nu

Er kwam een kamado (The Bastard Urban Large), een Instagram kanaal @esther_grill_girl en uiteindelijk ging ik zelf recepten maken en ben ik die gaan opslaan op Google Drive. Als iemand dan via Instagram om een recept vroeg, stuurde ik in een DM een kopie van dat Drive-bestand. Het fotograferen begon ik ook steeds leuker te vinden en ik had nog altijd een keer zelf een website willen bouwen. Ik had al best veel recepten en foto’s en ben bewoon begonnen met bouwen en deze website is het resultaat!

Op BBQ-bakery.nl vind je vandaag de dag blogs en BBQ recepten van vlees, vis (hoewel ik geen echte vis eter ben) en vegetarische dingen. Maar juist ook zoete recepten voor desserts zodat je de lekkerste nagerechten van de BBQ kunt toveren, bijgerechten en snacks die van de BBQ komen of gewoon super goed bij een BBQ passen. Als laatste heb ik veel geexperimenteerd met pizza’s. In de zoektocht naar restaurantkwaliteit pizza van de kamado heb ik veel geleerd en dat lees je in de blogs en recepten.

Heb je vragen, ideeen of wensen voor mij of over de website, stuur me gerust een berichtje via Instagram of het contactformulier. Bedankt voor je bezoekje en ik kijk heel erg uit naar je reactie en feedback.