
Pizza pulled pork
Er zijn van die dingen die je graag in de vriezer hebt liggen. Bij mij is dat pastasaus, pizzasaus en pulled pork. Met de eerste zou ik niet zo snel pizza maken, dus dan gaan we aan de slag met de laatste twee. BBQ en pizza komen dan perfect samen!
Pulled pork en pizza gaan verdacht goed samen, zeker als je de rub en saus gebruikt die ook in de pulled pork zijn verwerkt. Je zou het niet zo snel doen, maar een beetje BBQ rub over je pizza geeft enorm veel extra smaak. Gewoon zo uit het potje, en je mag ook best wat gebruiken.
Kleine tip is wel dat je het zoutgehalte een beetje moet balanceren tussen de rub en de andere toppings. Ik had een tijdje terug pecorino gebruikt met een flink zout rub en ik krijg er nog steeds dorst van als ik eraan denk. Je snapt dat die de website niet heeft gehaald 😉
En hetzelfde geldt voor de BBQ-saus, kies wat jij lekker vindt. Ik ben groot fan van de Mango Cinnamon van Saus Guru. Maar je kunt werkelijk elke saus gebruiken. Heck, wat houdt je tegen om Kewpie mayo te gebruiken?!
De pulled pork kun je het best opwarmen met een scheutje appelsap. Dan behoud het vlees ook dat vocht tijdens het bakken. Dan heb je een mooie juicy topping.

Pizza pulled pork
Esther NoormanIngrediënten
- 4 bollen pizzadeeg
- 8 eetlepels simpele pizzasaus
- 400 gram pulled pork
- 50 ml appelsap
- 1 bol mozzarella
- 2 stuks jalapeno pepers
- BBQ-saus
- BBQ-rub Ik gebruikte The Incredible van NoRubbish
Instructies
- Stretch het deeg uit tot 30 cm diameter
- Warm de pulled pork op in de magnetron of pannetje met een scheutje appelsap.
- Smeer 2 eetlepels pizzasaus uit op je pizzabodem. Laat de rand vrij van de saus.
- Beleg de pizzabodem met mozzarella, jalapeno en pulled pork en strooi BBQ-rub op je pizza. Ik gebruikte The Incredible van NoRubbish.
- Bak de pizza op de kamado (6 minuten op 350 graden) of in de pizzaoven (60-70 seconden op 400 graden)
- Als laatste smeer je je favoriete BBQ-saus over de pizza.
- Eet smakelijk!