Pizza Quatro Fromaggio

Pizza Quattro Fromaggio

In mijn ogen is dit één van de allerlekkerste pizza’s, want wie is er nu niet gek op pizza met kaas!? Laat staan 4 kazen. Deze kazen kun je allemaal vinden bij de supermarkt, dus je hoeft geen kruistocht langs talloze kaaswinkels te houden op zoek naar provelone.

Het pizzadeeg kun je maken met gist of zuurdesem. Zuurdesem geeft een hele lichte en iets knapperigere korst, maar daar moet je wel een zuurdesemstarter voor hebben. Met gistdeeg krijg je minstens zo’n goede bodem, zeker als je deze wat langer in de koelkast laat fermenteren. Maar zuurdesem is een stuk lichter te verteren.

Ik bak zelf graag mijn pizza’s in mijn Ooni Karu want deze oven is klein, snel heet en bakt mijn pizza’s in ongeveer 90 seconden perfect af. Doordat de vlammen over de bovenkant van de oven worden gestuurd, smelt de kaas mooi en krijg je die mooie zwarte pantervlekken op je korst. Daarvoor heb je een zeer hoge temperatuur nodig.

Je kunt qua kazen varieren zoals je wilt. Heb je nog wat Emmenthaler, Gruyere of houd je van Provelone of Scaramozza, dit zijn allemaal kazen die je heel goed kunt gebruiken. Wat betreft de mozzarella ben ik ferme voorstander van koemelk mozzarella. Deze is harder dan buffelmozzarella en veel minder nat, en dus je pizzabodem niet zo snel sompig maakt. Ik laat het gesneden altijd een paar uur uitdrogen in de koelkast.

Pizza Quatro Fromaggio

PIzza Quattro Fromaggio

Esther Noorman
Pizza en kaas is een match made in heaven, dus pizza met 4 (!) kazen is goddelijk. Deze Quattro fromaggio maak je eenvoudig zelf en heeft kazen die gewoon bij de supermarkt liggen.
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, mediteraans
Porties 1 persoon

Equipment

  • pizza oven

Ingrediënten
  

  • 1 bol pizzadeeg van zo'n 250 gram
  • 3-4 eetlepels simpele pizzasaus recept vind je op deze site.
  • ½ bol mozzarella
  • 30 gram tallegio
  • 30 gram gorgonzola dolce
  • 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
  • Semolina meel optioneel

Instructies
 

  • Voor het deeg volg je het recept voor gewoon pizzadeeg met droge gist of zuurdesempizzadeeg.
  • Leg ruim voldoende semolina op je werkbank om de deegbol uit de drukken tot zo'n 30cm diameter.
  • Doe 3-4 eetlepels simpele pizzasaus op het deeg en wrijf gelijkmatig uit met de achterkant van je eetlepel en verdeel de kazen gelijkmatig over de pizza.
  • Bak de pizza in 60-70 seconden op zo'n 450 graden in de pizzaoven of zo'n 6 minuten op de BBQ (met pizzasteen) op 350 graden.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord fromaggio, kaas, napolitaanse pizza, pizza
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




%d bloggers liken dit: