Pizza met salami en gekarameliseerde rode ui

Pizza salami met gekarameliseerde rode ui

Een klassieker met een twist. Deze pizza salami met gekarameliseerde rode ui is here to stay! 

Deze pizza salami is één van de populairste pizza’s ter wereld, en daardoor ook wel een beetje saai. Met wat gekarameliseerde rode ui geef je een unieke draai aan de pizza die je kunt blijven eten.

Gebruik een simpele pizzasaus en mozzarella voor een goede basis en maak er wat lekkers van! Pizzames en pizzaschep verkrijgbaar bij BRUUTcooking.nl

Pizza met salami en gekarameliseerde rode ui

Pizza salami en gekarameliseerde rode ui

Esther Noorman
Pizza salami is één van de polulairste pizza ooit, maar je kunt er snel iets bijzonders van maken met lekkere zoete gekarameliseerde rode ui.
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Porties 1 persoon

Equipment

  • pizzaschep
  • Pizzames

Ingrediënten
  

  • 1 bol pizzadeeg van zo'n 250 gram.
  • 3-4 eetlepels simpele pizzasaus
  • ½ bol mozzarella (van koemelk)
  • 4-5 plakjes salami
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Instructies
 

  • Voor het deeg volg je het recept voor gewoon pizzadeeg met droge gist of zuurdesempizzadeeg.
  • Leg ruim voldoende semolina op je werkbank om de deegbol uit de drukken tot zo'n 30cm diameter.
  • Snijd de rode ui in halve maantjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak de ui tot deze zacht is geworden. Voeg dan de basterdsuiker toe en laat smelten. Laat dit even afkoelen voor gebruik, want de suiker is super heet.
  • Doe 3-4 eetlepels simpele pizzasaus op het deeg en wrijf gelijkmatig uit met de achterkant van je eetlepel. Verdeel mozzarella over de pizza en een paar plakjes salami en als laatste de gekarameliseerde ui.
  • Bak de pizza in 60-70 seconden op zo'n 450 graden in de pizzaoven of zo'n 6 minuten op de BBQ (met pizzaspeen) op 350 graden.
  • Eet smakelijk!
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




%d bloggers liken dit: