
Pizza Spagnola
Italiaanse pizza met een spaans tintje. Het leuke van pizza is dat je helemaal los kunt gaan op de toppings. Dit keer dus Spaanse invloeden van chorizo en paprika.
Ik gebruikte een simpele pizzasaus op de bodem en belegde die met chorizo, gegrilde paprika, mozzarella, manchego, basilicum en een lekkere kruidenrub van NoRubbish.
Klinkt misschien vreemd om een BBQ-rub te gebruiken op een pizza, maar je voegt enorm veel smaak toe. Voor deze versie gebruikte ik de toepasselijke Spanish Delight.

Pizza Spagnola
Esther NoormanPizza met een spaans tintje van chorizo, manchego, geroosterde paprika en Spanish delight van NoRubbish
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 persoon
Equipment
- Pizzasteen
- pizzaschep
Ingrediënten
- 4 bol pizzadeeg 230-250 gram
- 400 gram simpele pizzasaus
- 2 bollen mozzarella
- 2 gram geroosterde paprika's vers of uit pot
- 150 gram chorizo in plakjes
- 50 gram manchego kaas
- verse basilicumblaadjes
- Spanish delight van NoRubbish optioneel
Instructies
- Stretch het deeg uit, tot zo'n 30cm in diameter
- Lepel een kwart van de saus op een pizzabodem en laat de rand (3 cm) vrij.
- Leg de mozzarella erop, daarna de gegrilde paprika en chorizo en rasp wat manchego over de toppings.
- Bak de pizza op de kamado (350 graden in 6 minuten) of in een pizzaoven (min. 400 graden in 1-2 minuten).
- Als laatste leg je wat verse basilicum op de pizza en strooi je er ongeveer een halve theelepel Spanish Delight per pizza over.
- Eet smakelijk!
Notities
De hoeveelheden van de toppings zijn een beetje afhankelijk van hoe groot je bollen zijn, hoe dik je de bodem maakt en hoe dik belegd jij je pizza's lekker vindt. In dit recept staan hoeveelheden waarmee je beide kanten uit kunt.
Trefwoord pizza, spagnola
Facebook
Pinterest
Email
Print
WhatsApp