Ga terug
Oosters buikspek van de BBQ

Oosters Hoisin buikspek

Esther Noorman
Buikspek gaat perfect samen met aziatische smaken en hoisin is één va mijn persoonlijke favorieten. Ik bereid dit op de BBQ, maar je kunt ook de oven gebruiken op dezelfde temperatuur.
Voorbereidingstijd 8 uur
Bereidingstijd 2 uur
Rusttijd 10 min
Totale tijd 10 uur 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese

Equipment

  • Kernthermometer

Ingrediënten
  

  • 150 ml Hoisin
  • 50 ml Ketjap manis
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 theelepel chinese 5-spicepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zeezout

Instructies
 

  • Meng voor de marinade alle ingredienten samen in een schaal.
  • Snijd de vetkant van het vlees kruislings in en smeer goed in met de marinade.
  • Dek af met vershoudfolie en zet een paar uur in de koelkast.
  • Stook de BBQ indirect op tot 150 graden. Zet een lekbakje waar het vlees boven komt te liggen of een stukje zilverfolie.
  • Doe een kernthemeratuur meter in het midden van het vlees en monitor tot het vlees 74 graden heeft bereikt.
  • Haal het vlees van de BBQ en laat rusten onder een los velletje zilverfolie. Je wilt het niet verder stomen.
  • Snijd in mooie plakken van ½ tot een hele cm dik.
  • Eet smakelijk!

Notities

Extra veel marinade
Dit recept is in principe voldoende voor 1 kilo vlees, of 2x 500 gram. Er vanuit gaande dat je het vlees niet tussendoor insmeert.
Trefwoord Buikspek, hoisin, Oosters, varkensvlees