Ga terug
Gegrilde Donuts met dulce de leche ijs

Gegrilde donuts met Dulce de Leche ijs

Esther Noorman
Het ultieme BBQ nagerecht. Gegrilde suiker donuts met zelfgemaakt roomijs van dulce de leche.
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 15 min
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Porties 4 personen
calorie├źn 680 kcal

Equipment

  • Barbeque
  • Dutch oven
  • Ijsschep
  • Mixer

Ingredi├źnten
  

Dulce de Leche ijs

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 650 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille extract

Gegrilde donuts

  • 4 stuks gesuikerde donuts (glazed kan ook)
  • 1 eetlepel boter (gesmolten)

Instructies
 

  • Zet het blikje gecondenseerde melk in een ruime pan en zet volledig onder water. Kook het blikje 3 uur en controleer tussendoor of het water niet teveel is gezakt. Voeg dan meer water toe.
    Je kunt makkelijk meerdere blikjes maken, want het blijft maanden goed in de koelkast. Zo heb je een prima voorraadje.
    Hoe maak je dulce de leche?
  • Haal na 3 uur het blikje uit de pan en laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Open het blikje en meng de dulce de leche in een kom met een scheutje slagroom (50 ml) om het wat zachter te maken.
  • Klop 600 ml slagroom op tot stijve pieken en voeg de vanille toe.
  • Meng de dulce de leche door de slagroom en doe het mengsel in een luchtdichte bak die in de vriezer kan. Doe de hele nacht in de vriezer, maar in ieder geval 6 uur.
  • Stook intussen de bbq op voor direct grillen.
  • Smelt de boter en smeer de donuts in met een dun laagje boter.
  • Grill de donuts ongeveer een minuut per kant.
  • Serveer met een bolletje van het ijs en geniet ervan!

Notities

Dit super makkelijke gerecht is ideaal als dessert voor jouw BBQ. Verras je gaste met een verrassende combi van warme, gegrilde donuts en een bolletje zelfgemaakt roomijs met Dulce de leche. Je kunt bijna alles voorbereiden zodat je op het moment zelf lekker weinig werk hebt.
Trefwoord BBQ, dessert, donuts, dulce de leche, Gegrilde, ijs, karamel, nagerecht