Ga terug
Cinnamon rolls van de BBQ

Cinnamon rolls

Warme zoete broodjes met suiker en kaneel uit de skillet.
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 2 uur 30 min
Gang Nagerecht, snack
Keuken Amerikaans
Porties 8 Broodjes

Equipment

  • Skillet of bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 7 gram droge gist
  • 200 ml melk
  • 75 gram roomboter

Vulling

  • 3 theelepels kaneel
  • 170 gram donker bruine basterdsuiker
  • 75 gram roomboter

Glazuur (optioneel)

  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 1-2 eetlepels water of melk

Instructies
 

  • Verwarm de melk een klein beetje en laat de boter hierin zacht worden.
  • Breng de bloem, suiker en gist samen in een kom.
  • Voeg de verwarmde melk toe en kneed tot een mooi samenhangend deeg, in ongeveer 7-10 minuten.
  • Laat het deeg rijzen tot het 2x is hoeveelheid is verdubbeld. Dit duurt tussen de 1-2 uur.
  • Stook de BBQ indirect op tot 180 graden. Gebruik je liever de oven, zet deze dan ook op 180 graden.
  • Strooi een klein beetje bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot 1 centimeter dik met een deegroller.
  • Meng de zachte boter, basterdsuiker en kaneel samen en verspreid gelijkmatig over het hele oppervlakte van het deeg.
  • Bereid de skillet voor, door de bodem met bakpapier te bedekken en de randen in te vetten.
  • Rol het deeg op en verdeel in 8 stukken. Gebruik je een mes, vorm de deegrolletjes dan weer een beetje rond na.
  • Bak 30 minuten op 180 graden en laat afkoelen omdat de suiker erg heet gaat worden. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.
  • Optioneel: meng 5 eetlepels poedersuiker met 1-2 eetlepels water tot een licht glazuur. Verdeel dit over de afgekoelde rolls.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord kaneel, snack