Ga terug

Pizza mortadella & burrata

Esther Noorman
Dit is zo'n super luxe pizza. Romige burrata en smaakvolle mortadella zijn echt fantastische combinaties met wat parmezaanse kaas en pistache nootjes. Hier maak je gegarandeerd indruk!
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, mediteraans
Porties 1 persoon

Ingredi├źnten
  

  • 1 bol pizzadeeg van zo'n 250 gram
  • 3 eetlepels simpele pizzasaus recept vind je op deze site.
  • 1 bol burrata
  • 100 gram mortadella gesneden
  • 1 klein handje gehakte pistachenootjes
  • 4-5 blaadjes basilicum
  • 1 klein handje parmezaan snippers
  • ┬Ż bol mozzarella (van koemelk oft fior di latte)
  • semolinameel voor het vormen van het deeg.

Instructies
 

  • Voor het deeg volg je het recept voor gewoon pizzadeeg met droge gist of zuurdesempizzadeeg.
  • Leg ruim voldoende semolina op je werkbank om de deegbol uit de drukken tot zo'n 30cm diameter.
  • Doe 3-4 eetlepels simpele pizzasaus op het deeg en wrijf gelijkmatig uit met de achterkant van je eetlepel. Scheur stukken mozzarella af en verdeel die over de pizza.
  • Bak de pizza in 60-70 seconden op zo'n 450 graden in de pizzaoven of zo'n 6 minuten op de BBQ (met pizzasteen) op 350 graden
  • Haal de burrata uit het weiwater en leg in het midden van de pizza. Doe dit voorzichtig, want burrata kan scheuren. Leg vervolgens de mortadelleplakken rondom de burrata.
  • Maak de pizza af met de gehakte pistachenootjes, parmezaansnippers en basilicum,
  • Eet smakelijk!

Notities

Kun je geen mortadelle vinden? Gebruik dan boterhamworst, dungesneden. Of parmaham is ook een lekkere vervanger.
Trefwoord burrata, mortadella, napolitaanse pizza, pizza