Ga terug
Pizza prosciutto en mascarpone

Pizza prosciutto en mascarpone

Esther Noorman
Een traditionele pizza met prosciutto, mascarpone, rucola en parmezaanse kaas.
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, mediteraans
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 1 bol pizzadeeg van zo'n 250 gram
  • 3-4 eetlepels simpele pizzasaus recept vind je op deze site.
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gram prosciutto in plakken
  • 1 flinke eetlepel mascarpone
  • 1 handje verse rucola
  • 1 handje parmezaanse kaassnippers

Instructies
 

  • Voor het deeg volg je het recept voor gewoon pizzadeeg met droge gist of zuurdesempizzadeeg.
  • Leg ruim voldoende semolina op je werkbank om de deegbol uit de drukken tot zo'n 30cm diameter.
  • Doe 3-4 eetlepels simpele pizzasaus op het deeg en wrijf gelijkmatig uit met de achterkant van je eetlepel en verdeel de mozzarella erover.
  • Bak de pizza in 60-70 seconden op zo'n 450 graden in de pizzaoven of zo'n 6 minuten op de BBQ (met pizzasteen) op 350 graden.
  • Maak rozetten van de prosciutto en beleg de pizza hiermee met een flinke lepel mascarpone in het midden. Maak af met een handje rucola en wat parmezaansnippers.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord mascarpone, napolitaanse pizza, pizza, prosciutto