Ga terug
Gyros aan het spit van kippendijen

Gyros van kippendijen aan het spit

Esther Noorman
Heerlijke Griekse gyros van kippendijen aan het spit boven de BBQ.
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 13 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Equipment

  • Spit
  • Citrus zeste
  • Kernthermometer

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo kippendijen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels gyros kruiden
  • 2 citroenen
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika

Instructies
 

  • Maak eerst de marinade voor de kip. Doe daarvoor de olijfolie, azijn, sap en zeste van 1 citroen en de gyroskruiden bij elkaar in een kom of schaal. Voeg hier de hele kippendijen aan toe en laat afgedekt enkele uren tot een hele nacht marineren.
  • Stook de BBQ op met daarop de spit accessoire tot zo'n 150-170 graden.
  • Pel en snijd de rode ui in 2 helften en snijd de laatste citroen ook door twee. Snijd van de paprika 4 zijkanten af en laat deze heel.
  • Rijg vervolgens eerst een halve citroen aan de spies, gevolgd door een halve rode ui, begin nu met de kippendijen en vouw deze dubbel voordat je ze aan het spit rijgt. Tussendoor doe je er de paprika stukken tussen. Maak het spit af met weer een halve rde ui en citroen.
  • Heb je een mooi constant vuur? Dan mag het spit erop totdat de kip een temperatuur van 70 a 72 graden heeft bereikt.
  • Laat het vlees even 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
  • Serveer met griekse flatbread of pita, griekse salade en tatziki.
Trefwoord grieks, gyros, kip, spit