Ga terug
Pizza Quatro Fromaggio

PIzza Quattro Fromaggio

Esther Noorman
Pizza en kaas is een match made in heaven, dus pizza met 4 (!) kazen is goddelijk. Deze Quattro fromaggio maak je eenvoudig zelf en heeft kazen die gewoon bij de supermarkt liggen.
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, mediteraans
Porties 1 persoon

Equipment

  • pizza oven

Ingredi├źnten
  

  • 1 bol pizzadeeg van zo'n 250 gram
  • 3-4 eetlepels simpele pizzasaus recept vind je op deze site.
  • ┬Ż bol mozzarella
  • 30 gram tallegio
  • 30 gram gorgonzola dolce
  • 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
  • Semolina meel optioneel

Instructies
 

  • Voor het deeg volg je het recept voor gewoon pizzadeeg met droge gist of zuurdesempizzadeeg.
  • Leg ruim voldoende semolina op je werkbank om de deegbol uit de drukken tot zo'n 30cm diameter.
  • Doe 3-4 eetlepels simpele pizzasaus op het deeg en wrijf gelijkmatig uit met de achterkant van je eetlepel en verdeel de kazen gelijkmatig over de pizza.
  • Bak de pizza in 60-70 seconden op zo'n 450 graden in de pizzaoven of zo'n 6 minuten op de BBQ (met pizzasteen) op 350 graden.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord fromaggio, kaas, napolitaanse pizza, pizza