Ga terug
Biefstuk Loetje van de BBQ

Maak Loetjes biefstuk zelf!

Esther Noorman
Maak heel gemakkelijk zelf de biefstuk van Loetje van de BBQ. In dit recept vertel ik je alle tips & trics!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 min
Rusttijd 2 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands

Equipment

  • 1 gietijzeren pan

Ingrediƫnten
  

  • Tournedos van zo'n 200 gram per stuk
  • 25 gram margarine per tournedos
  • Zwarte peper en zout

Instructies
 

  • Laat 20 minuten van te voren de tournedos op kamertemperatuur komen en bestrooi pas vlaak voor ze de pan in gaan royaal met peper en zout. Zo krijgt de jus zijn smaak.
  • Stook de BBQ op naar 220 graden en laat de gietijzeren pan mee opwarmen.
  • Laat de margarine smelten in de pan. Al de grote bellen zijn verdwenen kan het vlees erbij. Bak de tournedos zo'n 2 minuten per kant.
  • Haal het vlees uit de pan en schraap met een tang of spatel het aanbaksel van het vlees los om de jus extra smaak te geven. Giet de jus over de tournedos op de borden.
  • Eet smakelijk!!
Trefwoord beef, loetje, rundvlees, steak, tournedos