Ga terug
Pizza tools voor de kamado BBQ

Pizza's bakken op de kamado BBQ

Esther Noorman
Pizza's kun je bakken in de pizzaoven, gewone oven en op de BBQ. Dit recept legt je precies uit hoe je de beste pizza's van de Kamado BBQ haalt. Met deze 3 handige tips is succes verzekerd.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Pizzasteen
  • pizzaschep
  • Kamado BBQ

Ingrediƫnten
  

  • 4 bollen pizzadeeg
  • 4 soeplepels simpele pizzasaus
  • toppings naar keuze

Instructies
 

  • Bouw de BBQ op door het basket goed vol te doen met houtskool en leg wat grotere stukken langs de rand omhoog, om vlammen naar boven te begeleiden.
  • Ga voor een indirecte set up en zet de pizzasteen op het rooster. Zorg dat er ruimte zit tussen de plate setters en de pizzasteen door bijvoorbeeld 4 grote bouten ertussen te leggen (tip van @kamadobjorn). Zo geleid de lucht er mooi onderdoor en brand de bodem niet aan.
  • Zet de onderste schuif helemaal open en haal de precision top er helemaal vanaf of zet ten minste volledig open.
  • Steek de BBQ aan en verwarm tot 340-350 graden. Wordt de pizza heter dan 350 graden kun je beter de precision top er weer opdoen om terug te koelen.
  • Laat de pizzasteen 45 minuten opwarmen voordat je gaat bakken.
  • Stretch je pizza door een deegbol vanuit het midden met je vingers naar buiten te masseren. Is de plak ongeveer zo groot als je hand, dan kun je het voorzichtig op je vuisten nemen en stretc tot 30cm diameter. Je raakt de rand NIET aan, je duwt juist de lucht van het deeg richting de rand.
  • Breng met behulp van een pizzaschep de pizza over op de pizzasteen en sluit de deksel direct. Pas op, want er kunnen vlammen naar boven komen.
  • Bak de pizza in 4-6 minuten gaar.
Trefwoord BBQ, kamado bbq, pizza, pizza bakken